Zaterdag werd het 25-jarig bestaan van het Van der Wel-IJff fonds gevierd. Veel vertegenwoordigers van verenigingen die met ouderen te maken hebben kwamen het feestje in De Markies meevieren. Voorzitter Mr. Jacquet vertelde de aanwezigen dat mevrouw van der Wel-IJff na het overlijden van haar man haar vermogen wilde gebruiken voor behoeftige ouderen in de Rijnstreek van Woerden tot Alphen a/d Rijn. Het echtpaar was afkomstig uit Zwammerdam. Mevrouw Van der Wel-IJff woonde tijdens haar laatste levensjaren in Woerden. Na haar overlijden in 2002 is de stichting van start gegaan en deze verstrekt eenmalige subsidies aan instellingen en verengingen die kleinschalige projecten voor ouderen organiseren. 

Subsidies zijn o.a. gegeven aan Buurtzorg, Agrarisch Centrum Woerden, Kapel Weddesteijn, straattheater, monument Cor van Bemmel en Chr. Oratoriumkoor. Het voormalige Hofpoort-ziekenhuis heeft als dank voor een schenking in de hoofdgang een vergaderruimte naar het Van der Wel-IJff Fonds genoemd.
Niet alleen vertegenwoordigers van verenigingen vierden het feestje mee maar de inwoners van Woerden krijgen van het fonds op 9 maart een gratis concert aangeboden in de Bonaventurakerk.

Foto’s: RPL Woerden