De afgelopen zaterdag stond rood omcirkeld in de agenda van de korfbalvereniging Reflex. Bij een gelijkspel of overwinning tegen de korfbalvereniging KVA uit Amstelveen zou het kampioenschap een feit zijn.

Dus reisde het team, vergezelt van een groep supporters af naar Amstelveen om daar jacht te maken op het kampioenschap van het zaalseizoen. Vanaf het eerste fluitsignaal van de wedstrijd was de spanning gelijk om te snijden. De spelers van Reflex wisten exact wat hun te doen stond en gingen dan ook voortvarend van start door gelijk een voorsprong 0-4 te nemen.

Maar ook KVA had inmiddels de korf weten te vinden en vielen ook aan die kant doelpunten en met een geruststellende voorsprong van 2-7 voor de Woerdenaren klonk het fluitsignaal voor de rust.

De tegenstander had duidelijk een goede pep-talk gehad en kwam de overwinning in gevaar. In een mum van tijd was de voorsprong verdampt en was de tussenstand 10-10. Vanaf daar ging de strijd zij-aan-zij verder. Met nog twee speelminuten op de klok stond de teller op 13-13.

Gelukkig wist Reflex met een mooi afstandsschot de winst toch nog veilig te stellen en kon de kampioensvlag in top.

Foto’s: Korfbalvereniging Reflex