Woensdag 26 juni gaat in Ede het NK Tijdrijden van start. Bij de vrouwen staat de complete wereldtop op het startpodium in het Gelderse Ede. Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Ellen van Dijk stonden september vorig jaar nog op het compleet Nederlands podium bij het WK tijdrijden in Innsbruck.

Nu staat het NK op het programma voor de dames. Momenteel is Annemiek van Vleuten de huidige wereldkampioen in deze discipline. Voor haar is het een thuiswedstrijd want ze woont in Wageningen. Ellen van Dijk, vier keer Nederlands Kampioen tijdrijden, gaat hier haar titel verdedigen.

Directe concurrente is Annemiek van Vleuten, drie keer winnares en vorig jaar wereldkampioene. Ook Anna van der Breggen hoort bij de damestop tijdrijden, ze was vier jaar geleden in Emmen de beste Nederlandse. Hoewel ze niet tot de favorieten wordt gerekend, is de Woerdense Floortje Mackaij ook van de partij.

De tijdrit wordt op woensdagmiddag verreden. De eerste vrouw vertrekt om 12.15 uur en finishen tussen 13.00 en 14.00 uur.