Logo BodegravenVorige week viel het besluit van vv Bodegraven om met ingang van volgend seizoen in plaats van in de zondagcompetitie in de zaterdagcompetitie te gaan spelen. Hoewel de leden met…

een meerderheid vóór dit besluit stemden, is deze overstap niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Maar liefst acht spelers zien dat niet zitten en stappen per direct op, zo meldt het AD.

Voorzitter Jan de Wit is op zijn zachtst gezegd ‘not amused’ zeker nu voor aanstaande zondag de derby tegen dorpsgenoot ESTO op het programma staat. Om toch een leuke wedstrijd te kunnen spelen, worden de negen overgebleven spelers aangevuld met vier talentvolle jeugdspelers.

Trainer Willem Dekker begrijpt wel dat zijn spelers boos zijn omdat dit besluit halverwege het seizoen is genomen. Als het aan het begin van het seizoen was gebeurd, hadden spelers voor een andere club kunnen kiezen. Het bestuur zegt dit besluit te hebben genomen, omdat er veel terugloop was op zondag, waardoor de toekomst van de voetbalclub in gevaar zou kunnen komen. Over twee jaar bestaat de club 100 jaar.