Logo Antonius LeidscheRijn De actiegroep ‘Zorg dicht bij de mens’ gaat na de zomervakantie naar Den Haag om actie te voeren. Dat zegt Doeke Stuurop van de actiegroep in RPL Actueel.

Afgelopen week probeerde de actiegroep 18500 handtekeningen aan te bieden aan Douwe Biesma, voorzitter van de raad van bestuur van het Antonius maar die weigerde ze aan te pakken. Stuurop is teleurgesteld dat Biesma wel tijd vrijmaakte voor een interview met de Woerdense tennisster Esther Vergeer maar geen tijd zegt te hebben om 18500 handtekeningen aan te pakken.

Volgens Stuurop regent het over het Antoniusziekenhuis klachten. Het zouden er al bijna 1800 zijn. 44% zou betrekking hebben op de organisatie. Vooral uit Woerden komen klachten. Stuurop zegt dat het ziekenhuis in Leidsche Rijn niet is berekend op de inwoners van Woerden en omgeving. Hij spreekt van een ‘organisatorische janboel’ Tegelijkertijd zegt het Groene Hart ziekenhuis in Gouda heel veel mensen uit Woerden te krijgen en dat eigenlijk niet aan te kunnen.