Logo vv MontfoortAfgelopen zaterdag moesten de voetballers van Montfoort het opnemen tegen het 121 jaar oude AFC in Amsterdam. Na ruim een half uur moest doelman Vianen handelend optreden…

buiten de 16 meter, wat hem een gele kaart opleverde. Het bleek slechts uitstel van executie, want even later was het Mauritsio Helstone, die een kans kreeg en nu wel AFC op voorsprong bracht. De Amsterdamse ploeg kon maar kort genieten van de verkregen voorsprong, want met een schitterend diagonaal schot bracht de tot dan toe onzichtbare Danny ter Hoeve beide ploegen op gelijke hoogte.

Het was opnieuw Mauritsio Helstone, die zijn ploeg na rust op voorsprong bracht. Maar ook Montfoort had zijn scherpschutter, want nog geen vijf minuten later was het Ter Hoeve, die ook voor zijn tweede doelpunt tekende. De net ingevallen Marck van Baal kopte uit een hoekschop de bal in de verste hoek buiten het bereik van doelman Berghuis en bracht zijn ploeg op een, op dat moment, verdiende voorsprong. Met nog enkele minuten was het uiteindelijk Helstone, die er voor de derde keer in slaagde Robin Vianen te verschalken, waardoor de eindstand werd bepaald op 3-3.