Logo Carnaval optocht De gemeentes Woerden, Oudewater, IJsselstein en Montfoort hebben afspraken gemaakt met de carnavalsorganisaties uit die gemeenten over de te houden optochten.

Het gaat om afspraken over de veiligheid en geluidsnormen van muziekinstallaties. Ook zijn afspraken gemaakt over het gebruik van alcohol door de leden van de verenigingen die aan de optochten deelnemen. Zij mogen niet meer dan vier alcoholhoudende consumpties gebruiken. De bestuurders van de carnavalswagens mogen helemaal geen alcohol gebruiken. Bij het niet naleven van de afspraken kunnen deelnemers uit de optocht gehaald worden.

Het overleg vond plaats op initiatief van burgemeester Van Hartskamp van Montfoort. Ze zegt grote waardering te hebben voor de verantwoordelijkheid die de organisaties tonen. Volgens Hartskamp onderkennen de organisaties en gemeenten het belang van een gezamenlijke aanpak. Die aanpak moet er voor zorgen dat het carnavalsfeest op een verantwoorde en veilige manier doorgang kan vinden.

Foto archief RPL
160116 06av kwak