Dat Bodegraven zou verliezen van Alphense Boys lag natuurlijk in de lijn van de verwachtingen. Maar de nederlaag liep toch wel op tot forse proporties: 2-8. Al snel hielp Bodegraven zelf de Alphenaren aan de leiding door een eigen doelpunt: 0-1. Alphense Boys, dat toen al voortdurend de bal had, zette verder de toon in de wedstrijd.

Bodegraven had de grootste moeite de Alphenaren uit eigen strafschopgebied te houden. Gestaag breidden de gasten in de eerste helft de voorsprong uit: 0-4. Net voor de rust kreeg Bodegaven toch nog de eerste treffer op het scorebord, na knullig uitverdedigen aan Alphense kant: 4-1.

Direct na rust had Mitchell v.d. Tier de spanning nog een beetje kunnen terugbrengen. Alleen afstuivend op de Alphense doelman zocht hij het doel te hoog. Nadien was het Alphense Boys dat de voorsprong verder uitbreidde tot zelfs 1-7.

Een tweede treffer voor Bodegraven kwam van de voet van Youri Voordouw: 2-7. In de 88e minuut kreeg de wedstrijd voor Bodegraven-goalie Marco Vonk nog vervelende gevolgen. De doelman stopte een strafschop, maar scheids Begeer liet de pingel overnemen: 2-8. De ergernis bij de doelman leidde zelfs tot een rode kaart, toen hij achteloos de bal naar de scheidsrechter wierp, die het op zijn beurt als opzettelijk inschatte.

Foto: André van Egdom – Rachid Bajja aan de bal tegen Alphense Boys. Hij scoorde voor Bodegraven