TAVV’er Van der Neut stond al na zeven seconden oog-in-oog met doelman Meuleman. Liefst driemaal zou Van der Neut in de eerste helft toeslaan. Een bijna echte hattrick. Dat Willem LaLau na een kwartier de gelijkmaker op het bord bracht deed enigszins afbreuk. 

Nadat het eerste vuurwerk voorbij was, sloegen de mannen uit Ter Aar voor de eerste maal toe. 0-1 in de vijfde minuut voor TAVV door Van der Neut . Meteen zocht Oudewater de aanval.  Na een corner wist Willem LaLau de bal in de linkerbenedenhoek te deponeren, 1-1.  

De vreugde was van korte duur, want tegen een corner van TAVV was keeper Meuleman kansloos: 1-2. De klap kwam zichtbaar hard aan. In de haast om een gelijkmaker te scoren werd Oudewater slordig, met balverlies als gevolg.

Simon LaLau leek de gelijkmaker na 39 minuten te scoren, maar de bal vloog millimeters langs de paal. Donny van der Neut sloeg daarna voor de derde maal toe: 0-3. De 1-3 van Menno Venhof was het laatste wapenfeit uit het eerste bedrijf. Het tweede bedrijf leverde verder geen verandering in de stand meer op. Tegen Rozenburg heeft FC Oudewater mogelijk nog een kans.