Logo SDO De eerste wedstrijd van SDO/Blijwerkt in de Hoofdklasse gingen de Kamerikers goed van start. Met nieuwkomer Sander Harinck was er lengte toegevoegd aan de ploeg…

die het titelkandidaat Rohda, heel moeilijk maakte. Pas in de slotminuten werd een 18-18 stand omgezet in een 20-18 verlies.

De ervaren krachten van AKC Rohda dachten aan een makkelijke middag, maar SDO had andere plannen. Terug in de hoofdklasse speelde SDO fris van de lever, kwam met 5-1 achter, maar toen werd een spectaculaire achtervolging ingezet. De coach van Rohda Taco Poelstra en de spelers waren zichtbaar opgelucht dat ze met 10-9 gingen rusten.

Een in de tweede helft ontketende Jelmer Beijeman schoot de 10-11 op bord. Het was angst en beven voor Rohda op dat moment. Een verrassing hing in de lucht. Maar Rohda zou Rohda niet zijn als ze de stand met al hun hoofdklasse ervaring niet zouden kunnen ombuigen. Bij 18-18 en nog 2,5 minuut te gaan leek de wedstrijd weer volledig open te zijn. De hoop van de Kamerikers en hun meegereisde, luidruchtige supportersschare werd echter al snel weer aan diggelen geschoten door Rohda. De 20-18 overwinning moet een enorme opluchting zijn voor de Amsterdammers.

Foto: CKV SDO – Kamerik
Sander Harinck (r) aan de bal voor SDO/Blijwerkt tegen Rohda
sdo