Logo Gemeente Bodegraven ReeuwijkBodegraven-Reeuwijk wil dat arbeidsmigranten zich laten inschrijven in de basisregistratie als inwoner van de gemeente. Op deze manier kunnen gemeentelijke belastingen worden…

geheven zoals afvalstoffen- en rioolbelasting. Hierdoor neemt het aantal geregistreerde inwoners toe en krijgt de gemeente meer geld van het rijk. Arbeidsmigranten die in Bodegraven-Reeuwijk overnachten maar zich niet laten inschrijven, worden vanaf 1 november gekwalificeerd als toerist en moeten toeristenbelasting betalen.

De tarieven voor toeristenbelasting variëren. Voor een overnachting in een hotel of pension wordt 2 euro toeristenbelasting geheven en voor een overnachting op een camping, in een vakantiepark of bij een bed & breakfast 1,53 euro. Overnachtingen in andere accommodaties zoals bedrijfsmatig geëxploiteerde panden, kosten 3 euro per persoon per nacht. De eigenaren van de bedrijfsmatig of particulier voor kamerverhuur geëxploiteerde panden, worden aangeslagen voor 72 nachten per slaapplaats per kwartaal.