Logo Gladiolen avondvierdaagse De Woerdense Jeugdavondvierdaagse en de Harmelense Avondvierdaagse zijn weer achter de rug. In Woerden werd voor de 50e keer de…

Jeugdavondvierdaagse gelopen.

Ongeveer 2000 kinderen liepen in Woerden mee.  Maandag trachtte het voorspelde noodweer nog roet in het eten te gooien, onweer en regen werd voorspeld en de Koninklijke Nederlandse Wandelbond adviseerde dringend om de wandeltocht voor die avond af te gelasten. Maar zowel de organisatie in Woerden als in Harmelen besloten de weersverwachting goed in de gaten te houden en wandeltocht toch door te laten gaan. Gelukkig bleef het de hele avond mooi weer. Donderdag avond was het defilé.

Vanaf het Exercitieveld liepen de wandelaartjes naar het Kerkplein waar burgemeester Molkenboer hen opwachtte. Daarna ging het weer terug naar het Exercitieveld en onderweg werden de kinderen door papa’s en mama’s onthaald met bloemen en snoep.

In Harmelen was het defilé op de Kerkweg waar twee wethouders en veel omstanders de wandelaars toejuichten. Ook hier werden de wandelaars bedolven onder bloemen en snoepgoed.  De belangrijkste beloning was uiteraard dé medaille of voor de kleinsten een vaantje.

Foto’s: Anno Visser