Logo diede de grootDe uit Oudewater afkomstige rolstoeltennisster Diede de Groot werd afgelopen weekend uitgeroepen tot beste rolstoeltennisster van 2017. Dat gebeurde op de finaledag van de…

Masters in het topsportcentrum in Rotterdam. Esther Vergeer was ook aanwezig en overhandigde Diede persoonlijk de Esther Vergeer Award. Diede de Groot werd bij deze Masters Nederlands Kampioen singles. Begin december kon ze ook al de wereldtitel rolstoeltennis in het enkelspel op haar naam schrijven.

De award is een bekroning op een geweldig jaar voor de 21-jarige Diede de Groot, waarin ze haar eerste Grand Slam-titel pakte en tegen het einde van het seizoen het officieuze WK enkel- en dubbelspel op haar naam schreef. Ook de Woerdense Jiske Griffioen was in Rotterdam aanwezig bij de Masters. De rolstoeltennisster is dit jaar gestopt met haar tenniscarrière. Erik Poel, algemeen directeur van de tennisbond, speldde haar de gouden bondsspeld op. Tevens bedankte hij haar voor haar inzet en de mooie prestaties die ze afgelopen jaren heeft geleverd.