Logo Babypop Afgelopen weekend vond het tweedaags Babypop Festival plaats. Op het sfeervolle festivalterrein, omringd door natuurgebied Park Bredius en de Woerdense…

singels rondom het poppodium Babylon, waren twee podia ingericht. Eén om ruimte te bieden aan de dance en kleinkunst en het tweede podium was de plek waar bands van diverse stromingen optreden. Traditioneel probeert Babypop ieder jaar een divers en gevarieerd programma neer te zetten, waarin heel veel muziekstromingen een plek vinden. Door nog onduidelijke redenen was de publiek belangstelling wat minder dan in voorgaande jaren.

Op vrijdag was de viermansrockformatie met een grote passie voor muziek, Sticky Sweet het hoofdnummer. Zij hebben een plekje op Babypop weten te bemachtigen via het winnen van de bandwedstrijd van Babylon Woerden en laten zich inspireren door de rock, grunge en punk. Ze spelen met wisselende dynamiek, soms rustig, vaak stevig knallend, maar zo dat het aantal decibellen dragelijk bleef, hoewel jonge ouders met kinderen met gehoorbeschermers over het terrein liepen.

Zaterdagavond was het podium voor Cloudy Daze. Een nieuwe band bestaande uit vijf jonge muzikanten met een passie voor de sixties, seventies en early jazz. Zij maakten Babypop tot het feest, dat het altijd is.

Foto’s: Henk Wit