Logo OliebollenVorig jaar was hij nog tweede beste oliebollenbakker, maar bij de jaarlijkse oliebollentest van Woerden TV is bakker Griffioen uit Harmelen als de beste oliebollenbakker van Woerden…

uit de bus gekomen. Een jury van 12 Woerdenaren waaronder burgemeester Molkenboer, Martin Damen, Edwin Overbeek en nog 8 andere Woerdenaren, hebben de oliebollen van Griffioen als de meest smakelijke bollen beoordeeld.

Alle 11 oliebollenbakkers en kramen in de gemeente zijn beoordeeld door het testpanel. Tweede werd bakker Verwey, Tournoysveld en de derde plaats ging naar bakkerij Versluis in de Voorstraat.

Ook de appelbeignets werden beoordeeld en de lekkerste beignets werden gebakken door, op een gedeelde eerste plaats: bakkerij Versluis en de Hollandse gebakkraam Kerst&Renes in Snel en Polanen.  Tweede werd Tersteeg brood- en banket in Kamerik en derde bakkerij Verweij, Tournoysveld. In de landelijke AD-test werd bakker Brokking uit Woerden tweede. Twee toppers uit de regio: gebakkraam Bischoff op het Mereveldplein in De Meern, nog tweede in 2011, werd nu 116e. Ook bakkerij Olink uit Maarssen, al jaren in de top 3, moest dit jaar genoegen nemen met een 29e plaats.