Logo bam bouw techniek BAM Bouw en Techniek gaat het nieuwe stadhuis in Woerden bouwen. Dit Bunnikse bedrijf kwam op alle fronten het beste uit de bus. Hoewel de gemeente bij…

voorkeur met Woerdense ondernemers in zee gaat, was er bij de vijf ondernemers uit Woerden niet een bij die aan de eisen van de gemeente kon voldoen. De gemeente heeft een hoge duurzaamheidsambitie voor wat betreft het gebouw, maar ook de aannemer moet duurzaam ondernemen.

BAM heeft het keurmerk Bewuste Bouwers, hetgeen inhoudt dat er een goed afvalrecyclingsprogramma is, een lage CO2 footprint en een slim vervoer- en toeleveringsplan. BAM scoorde vooral hoog om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken bij het project.

Ook positief is dat BAM tijdens de bouw leerlingen opleidt. Op 1 juni neemt BAM het stokje over van Lek Sloopwerken. Als alles meezit wordt het totaal gerenoveerde stadhuis op 1 juli 2018 opgeleverd. Door het aantrekken van de bouw viel de aanbesteding hoger uit dan was begroot, maar volgens verantwoordelijk wethouder Ivo ten Hagen past alles binnen het budget.

Foto: Mieke Schilder
19 stadhuis