Logo Zwembad Een jaar nadat Woerden Sport de exploitatie van het Batensteinbad en H2O overnam van Optisport is er een nieuwe attractie bij gekomen. Vandaag heeft wethouder Stolk onder …

grote belangstelling BatensteinBuiten geopend.
Voor BatensteinBuiten is gebruik gemaakt van het al jaren braakliggende terrein naast het zwembad.

Jong en oud kan zich vermaken in het spraypark,  met koersbal, schaken of midgetgolfen, op de schommels, airtrampoline en/of de vele andere attributen. In haar speech vertelde de wethouder dat de gemeente de wens had dat er in het restaurant een gezonde kaart zou komen en dat het terrein voor iedereen mogelijkheden bood om te bewegen. Aan beide wensen is volgens haar ruimschoots voldaan.

Voorzitter Jac Eekhof vertelde dat door het slechte weer het gebied voor Free Running niet op tijd afgemaakt kon worden, maar dat dit zo snel mogelijk in orde komt. Hij gaf aan dat het bestuur zich door veel organisaties, ondernemingen en individuen gesteund heeft gevoeld bij de ontwikkeling van het speelterrein.

Hoewel Stolk gevraagd was om met een druk op de knop het spraypark in werking te stellen, liet zij dit, wellicht heel verstandig, over aan de kinderen. Zij kweten zich overtuigend van hun taak, maar liepen daarbij wel meteen een nat pak op. Daarna werd er direct druk gebruik gemaakt van alle faciliteiten. BatensteinBuiten zal jaarlijks van april tot oktober gratis toegankelijk zijn. Alleen voor het midgetgolfen moet betaald worden.

Foto’s: Anno Visser