In het weekend van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni organiseert volleybalvereniging VTC Woerden het jaarlijkse beachvolleybalweekend. Voor de achtste keer op rij veranderd de parkeerplaats bij de Thijs van de Polshal door 250 kuub zand in een strand. Goed voor zes beachvolleybalvelden.

Vrijdagmiddag om vijf uur wordt het terrein geopend en om half zeven start het bedrijventoernooi. Zo’n twintig bedrijven gaan met elkaar de strijd aan. De barbecue staat aan en de drankjes zijn koud. Op de achtergrond draait de DJ heerlijke zomerse beats.

De zaterdag staat in het teken van de jeugd. Gestart wordt met mini’s, zij krijgen een training van Maarten Droogh, speler van het eerste team van VTC Woerden. Na de training is het tijd voor een lekkere pannenkoek.

Na de lunch is het tijd voor de jeugd van VTC, zij krijgen een clinic van Sander Schouten en Colin Zuijdgeest. Na de clinic start het eerste toernooi van het weekend en dat gaat door tot in de avonduren.

Zondag worden de meeste wedstrijden gespeeld op het strand. De organisatie hoopt op een zonnig weekend met veel bezoekers, die even een koud drankje komen drinken.

Foto’s: Archief RPL Woerden