Logo CarillionDe Vlaamse beiaardier Carl van Eyndhoven is onder de indruk van de organisatie van het carillonconcert, afgelopen zaterdagavond in Woerden. Tijdens het…

speciale concert kwamen dance en carillonmuziek bij elkaar. De Woerdense DJ Martin Damen zorgde voor de beats en die werden ondersteund door de klanken uit de toren van de Petruskerk. Carl van Eyndhoven zat bovenin de toren en stond in verbinding met de DJ.

Op een groot scherm op het plein, kon het publiek meekijken met de beiaardier. Het leverde een combinatie van muziekstromingen op. Het geheel werd ondersteund met een lichtshow. De Vlaamse beiaardier sprak van een zeer geslaagd experiment en zegt het idee mee te nemen naar Belgiƫ. Volgens Van Eyndhoven stonden er in het publiek ook beiaardiers uit de rest van Nederland. Ook zij waren enthousiast.

Het concert was het winnende idee van leerlingen van het Kalsbeek College. Zij mochten tijdens het project The Game in de raadszaal debatteren over de vraag waar zij 2000 euro aan uit zouden geven.