Logo KNVBDe KNVB heeft deze week de indeling van de voetbalploegen die meedoen aan de bekercompetitie bekend gemaakt. Daarbij staan er toch wel een aantal leuke streekderby’s op de rol. Sportlust opent het bal met wedstrijden tegen Brederodes uit Vianen, JSV Nieuwegein en het Vleutense PVCV. Voor vv Montfoort staan SCH uit Harmelen, Nieuwkoop en CSW uit Wilnis op het menu. Het Zegveldse Siveo is gekoppeld aan Alphia, Gouda en Zwammerdam, terwijl vv Kamerik de degens gaat kruisen met Dilettant uit Krimpen aan de Lek, de zaterdagvoetballers van de Rotterdamse fusieclub AGE-GGK en Nieuwerkerk.
Nieuwbakken vierde klasser SC Woerden komt in de wei (of kunstgras) tegen Moordrecht, Spirit uit Ouderkerk aan de IJssel en tegen Waarder en Driebruggen Samen (WDS).
FC Oudewater, vv Linschoten, Bergambacht en Schoonhoven gaan in een poule strijden om een plekje in de volgende bekerronde. Voor het Woerdense VEP liggen de belagers wat verder uit de slinger: AGE-GGK uit Rotterdam, Altior uit Ter Aar en FC IJsselmonde. De voetballers van MSV uit Montfoort tenslotte moeten behalve naar het Utrechtse UVV, ook nog de strijd aanbinden met FC Aalsmeer en HBC uit Heemstede.