Logo Voetbal 5De uit Harmelen afkomstige en in Woerden wonende profvoetballer Dico Koppers heeft dit weekend, voor het eerst na 102 wedstrijden in het betaald voetbal, een doelpunt gemaakt…

tegen Vitesse. In zijn tijd bij Ajax, ADO, FC Twente en nu bij Willem II was het hem dat nog niet eerder gelukt. Coach Erwin van der Looi van de Tilburgers stelde Koppers op als hangende linksbuiten en dat werd een succes.

Tegen Vitesse zorgde hij voor de winst door het eerste doelpunt te scoren. Dat was hard nodig, want Vitesse was sterker dan Willem II, maar liet een aantal kansen onbenut.

Obbi Oulare counterde er vier minuten in de extra tijd een tweede goal in en daarmee haalden de Tricolores drie punten binnen, twee meer dan waarop vooraf was gerekend tegen Vitesse. Hiermee is voor Koppers de kans groot dat hij van reservespeler in de basis opgesteld blijft staan.

Bovendien verdiende Dico, als onderdeel van een gewonnen weddenschap met zijn schoonouders, ook nog een chique diner met zijn eerste treffer.