Wilskracht en inzet wil nog wel eens leiden tot succes. Het was precies wat RVC ’33 deed tegen Foreholte. De nummer drie op de ranglijst en ook nog kanshebber voor de tweede periode ging daardoor met 4-0 onderuit.

Frank Stolwijk was de grote animator in RVC. Na ruim een half uur in de eerste helft vond hij weliswaar koppend Foreholte-goalie Matthijs Guyt nog als een sta-in-de-weg, maar de daarop volgende rebound werd onhoudbaar in de Voorhoutse touwen gejast: 1-0. En op slag van rust strafte hij ook nog met een bekeken lob geklungel in de Voorhoutse verdediging doeltreffend af: 2-0.

Na rust ging Foreholte nadrukkelijk op zoek naar de aansluitende treffer en overleefde RVC ternauwernood een scrimmage voor eigen doel, maar opnieuw drukte Frank Stolwijk zijn stempel op de wedstrijd met een derde doelpunt. Foreholte probeerde nog van alles om de wedstrijd te doen keren.

In de 90e min. stormde Giorgini het Voorhoutse strafschopgebied binnen, maar werkte Foreholte de behendige RVC’er naar de grond. Van elf meter joeg Frank Stolwijk z’n vierde treffer in de touwen: 4-0. RVC blijft op koers om nog via het bereiken van de elfde plek de nacompetitie te voorkomen.