Logo MHC Mixed Hockey Club Afgelopen zondag speelde de dames van Mixed Hockeyclub Woerden een wedstrijd tegen Kampong, de nummer drie van de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd voor…

de Woerdensen die graag uit de degradatiezone willen komen.

De thuisclub wilde Kampong overrompelen door er direct vol in te gaan. Dat lukte want binnen een minuut wist Lisanne Tijs het eerste doelpunt voor Woerden te maken met een goedgeplaatste tip-in.

Kampong bleek niet opgewassen tegen het loopvermogen van de Woerdense dames en Ashley de Mik bracht de stand op de 2-0, waarna Kampong het nog spannend maakte door de 2-1 te scoren.

Na de thee ging Woerden met dezelfde inzet het veld weer in en dat werd beloond met de 3-1 die Lotte Veenhof er in knalde na een mooie opbouw vanuit de achterhoede.

Woerden wilde deze stand graag vast houden en ging in de verdediging. Kampong ging daardoor meer aanvallen, waardoor er gaten vielen in hun verdediging. Denise van de Haar en Maartje Hellings wisten wel raad met de geboden ruimte en brachten de 5-1 voorsprong op het scorebord. Kampong kon vlak voor tijd nog wel de 5-2 te scoren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Foto’s: Anno Visser