Logo VriendenschaarDe korfballers van Vriendenschaar uit Bodegraven speelden zaterdag in Rotterdam tegen OZC. OZC maakte het als hekkensluiter Vriendenschaar heel moeilijk. Vanaf het beginsignaal liep…

Vriendenschaar een tijdje achter de feiten aan. Het keek zelfs even tegen een 10-6 achterstand aan. Echter binnen vijf minuten had Vriendenschaar het gat toch gedicht tot 11-10 bij de rust. Aanvoerder Frank van Buren sprak profetische woorden, toen hij aangaf dat OZC er echt niet nog eens elf in zouden gooien.

Toch leek het daar na rust wel op. OZC denderde letterlijk en figuurlijk door, met veel opportunisme werd er aangevallen en met veel misbaar werd er gereageerd als het even tegen zat. Vriendenschaar bleef in het spoor in de hoop dat de Rotterdamse doelpuntenmachine een beetje zou gaan sputteren. En die was niet ongegrond.

Vriendenschaar kwam terug tot zelfs 15-16. De ingebrachte wissels aan Bodegraafse zijde gaven net dat zetje, dat verder nodig was. Vriendenschaar bleef goed aanvallen en beloonde zichzelf met de allesbeslissende 20-21 fraai afgemaakt door Edwin van Staalduinen.