Afgelopen zaterdag speelden de dames van ZPC Woerden in Utrecht een wedstrijd tegen UZSC dames 5. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want de Woerdense waterpolodames hebben het altijd zwaar in het grote Utrechtse wedstrijdbad.

ZPC Woerden begon sterk met een veel scorende Jorienke Krieger in de gelederen. Zij opende de wedstrijd met haar eerste doelpunt voor Woerden. In de tweede periode scoorde diezelfde Krieger weer, maar daar werd door UZSC op gereageerd met twee doelpunten. De lekker op dreef zijnde Krieger liet daarna nog twee treffers noteren, zodat halverwege de strijd de stand 2-4 op het scorebord prijkte.

De Utrechtse dames kregen in het derde kwart weliswaar door een aantal man-meer situaties kansen op succes, maar de vele doelpogingen werden – op één na – allemaal gekeerd.

Esther van Leijsen maakte in de vierde periode de 3-5 voor Woerden, maar Utrecht liet de spanning weer toenemen door de 4-5 te scoren. In de laatste seconden van de wedstrijd had UZSC nog een kans op een gelijk spel, maar het schot miste – gelukkig voor de Woerdensen – het doel. Woerden sloot de wedstrijd af met een 4-5 overwinning en blijft daarmee op een mooie vijfde plaats staan in de competitie.