De Bibliotheek Het Groene Hart in Woerden gaat door met Taalvisite en ondersteunt ook in 2019 weer veertig gezinnen. Meer dan de helft van de betrokken leerkrachten en peuterleidsters geeft aan dat de taalontwikkeling en woordenschat van de kinderen aan het einde van het Taalvisite-traject behoorlijk tot flink gestegen zijn.

In 2018 deden veertig gezinnen mee aan Taalvisite. Bij dit project gaan Taalvisitevrijwilligers vijftien keer bij een gezin ‘op visite’. Samen met de ouders lezen ze voor en de ouders krijgen allerlei tips zodat ze ook zélf hun kinderen kunnen helpen met lezen en taalontwikkeling. Zo verkleint Taalvisite taalachterstand bij kinderen tussen de 2,5 en 12 jaar.

Plezier hebben in lezen is ontzettend belangrijk voor de motivatie, de woordenschat en om te ervaren hoe gezellig samen lezen eigenlijk is. Volgens leerkrachten en peuterleidsters zijn de Taalvisite-kinderen blij met de wereld van boekjes en verhalen, trots op wat ze hebben geleerd en blij met de aandacht.

Bibliotheek Het Groene Hart werkt voor Taalvisite samen met de gemeente Woerden, basisscholen, kinderdagverblijven, consultatiebureaus, Welzijn Woerden en Taalvisitevrijwilligers.