Logo Polsstokverspringen3De wedstrijd polsstokverspringen, zaterdagmiddag in Vlist, kende een totaal andere uitslag dan alle voorafgaande wedstrijden. Waarschijnlijk zijn veel goede springers op vakantie, waardoor…

degenen die altijd in hun schaduw staan, nu de kans kregen en grepen om bij de eerste vijf te eindigen.

De enige die standvastig is, is Jaco de Groot, maar die is dan ook net weer terug van een maandenlange (werk)vakantie: met 20.57 mtr. sprong hij weer naar de eerste plaats. Maik Backx werd tweede met 18.89 mtr.. De broers Wouter op de derde plaats en Thomas van Midden op stek vijf wisselden van plaats, vergeleken met afgelopen woensdag.

Bij de dames kon Fabiënne Overbeek haar kans grijpen en stond met 14.94 mtr. bovenaan. Kimberly Engelhard en Julia van Eijk legden met een onderling verschil van slechts drie cm. Beslag op de tweede en derde plaats.

Bij de junioren was Richard van Bemmel dé verrassing van de wedstrijd. Hij sprong meer dan 18 mtr. en verbeterde daarmee ook zijn persoonlijk record. Daniel Cluistra werd tweede en Ronald van Bemmel sloot de rij van de beste drie. Bij de Jongens sprpongen Chris Anker, Corné de Regt en Dennis van Jaarsveld zich resp. naar eerste, tweede en derde plek.