Logo Unicum De Woerdense badmintonvereniging Unicum bestaat dit jaar 50 jaar.  Bij dat jubileum is er ook aandacht besteed aan het duo van de jeugdbegeleiding, dat al dertig…

jaar samenwerkt. Ed Scheijen en Monique van Dijk. Ed is 32 jaar lid van de club en Monique al 42 jaar.

Tijdens het jubileumfeest heeft Unicum het duo tot erelid benoemd voor hun bijzondere inzet voor de jeugd en werd opvallend duidelijk dat veel oudere en oud-leden badmintonnen hebben geleerd bij Ed en Monique.

Scheijen heeft na het behalen van zijn trainersdiploma eerst enkele jaren gewerkt als districtstrainer voor de jeugd. Later is hij bij Unicum jeugdtrainer en begeleider geworden. Tegelijkertijd heeft hij ook een periode gewerkt voor de badmintonverenigingen van Linschoten en Oudewater.

Van Dijk heeft zich vanaf het begin van haar lidmaatschap ingezet voor de jeugd, met de opvang van nieuwe leden, met dagjes uit, of met een badmintonkamp. Vanaf 1988 werken Ed en Monique samen in de vaste trainingsgroepen voor school- en oudere jeugd.

Nu zijn zij allebei een dagje ouder, maar staan nog steeds met enthousiasme samen op maandag voor hun jeugdgroep.  Op de foto staan beide ereleden dan ook tussen ‘hun jeugd’.

Foto: Badmintonvereniging Unicum
badminton