Logo WaterpoloAquafit uit Castricum was afgelopen week de tegenstander van het poloteam van ZPC Woerden. Een onbekende ploeg in een onbekend zwembad nodigden uit om meer dan eens van eigen…

kracht uit te gaan.

De wedstrijd werd begonnen met slechts één scheidsrechter. ZPC Woerden kon met twee doelpunten van Oscar Machielse een voorsprong pakken, waar Aquafit eind eerste periode wel nog de aansluitingstreffer kon maken.

In de tweede periode kon Woerden de score verder uitbouwen, omdat het de bovenliggende partij was. Via doelpunten van Herman van Golen, Sander Palm en Jeroen de Graaf stond de ploeg halverwege met 2-5 voor.

In het derde deel kantelde de wedstrijd echter volledig. Doordat er van kant werd gewisseld kon de thuisploeg gebruik maken van het feit dat aan de Woerdense kant het water ondiep was. Er werd veelvuldig gestaan en afgezet door de thuisploeg waarbij dit echter niet toegestaan is.

Woerden wist hier niet goed mee om te gaan en het spel verharde vanuit beide kanten. Het verschil was alleen dat de Woerdenaren de persoonlijke fouten aan elkaar regen. Aquafit kon hierdoor terugkomen tot 5-5 maar Sander Palm zorgde er voor dat Woerden de laatste periode met een voorsprong kon beginnen.

In de laatste periode bleef het spelbeeld gelijk opgaan, maar raakte Woerden door de vele persoonlijke fouten door haar wissels heen. Voor het doel van de tegenstander werden twee strafworpen toegekend die echter niet verzilverd werden. Aquafit kon nog driemaal scoren waarbij Woerden wel elke keer een voorsprong nam, maar uiteindelijk met een 8-8 eindstand het bad moest verlaten.