Logo Waterpolo Nadat de eerste twee wedstrijden verloren waren gegaan, nam promovendus ZPC Woerden het zaterdag op tegen Westland uit Den Haag. Net als de Woerdenaren hadden ook de…

Hagenezen dit seizoen nog niet gewonnen en leken ze de ideale tegenstander om de eerste punten te gaan pakken. Maar dat liep in de praktijk net even anders.

In de eerste periode pakte Westland al een 1-3 voorsprong. En deden de tweede periode nog eens dunnetjes over, zodat halverwege de wedstrijd de ploeg van coach Bart Boevink dan ook tegen een grote achterstand van 1-7 aankeek.

ZPC Woerden kon in de derde periode weer wat beter meekomen. En ondanks dat het in eerste instantie twee doelpunten moest incasseren, scoorde Sander Palm vanuit een strafworp de tweede treffer voor ZPC Woerden. Zeven seconde voor het einde van de periode scoorde Westland, wat de stand na drie periodes op 2-10 in het voordeel van Westland bracht.

In de laatste periode kon ZPC Woerden geen vuist meer maken om een slotoffensief in te zetten. En ondanks dat de uitblinkende Mark Goossens nog wist te scoren, deed Westland dit ook nog driemaal. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 3-13 in het voordeel van Westland.