Voor Nieuwkoop stond zaterdag de thuiswedstrijd op het menu tegen nummer laatst BSC ’68. Ditmaal werd Nieuwkoop vakkundig weggecounterd door de bezoekers. Pas na twintig minuten werd de thuisclub voor het eerst ├Ęcht gevaarlijk met een kopbal en kreeg de  overhand in de wedstrijd.

Na ruim een half uur schoven de bezoekers, na een heerlijke een steekbal de  0-1 tegen de touwen. De druiven waren zuur voor Nieuwkoop, want in de extra tijd van de eerste helft scoorde BSC de  0-2, terwijl Nieuwkoop overwicht had in het veldspel. Vijf minuten na de thee  was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. Een hoekschop werd keurig binnen gekopt: 1-2.

Nieuwkoop kreeg al snel de mogelijkheid op gelijkmaker, maar deze kans kreeg geen vervolg. In de counters bleef BSC gevaarlijk en was het een aantal keer dichtbij de 1-3, maar de Nieuwkoopse doelman Boekestein was telkens bij de les. De oranjehemden bleven ondertussen doorgaan met aanvallen. In de 83ste minuut werd een snelle counter van BSC vakkundig door twee spelers uitgespeeld en kon de spits de bal in het lege doel schuiven met 1-3, tevens de eindstand.