Logo VEP GymnastiekVoor 18 Vep-turnsters was het zaterdag weer hun 1e of 2e voorwedstrijd. Met flink wat blessures waren niet alle turnsters in staat om een goede oefening te laten zien en dat kostte punten.

Bij de jeugd wist Suze van Vliet zich ondanks een blessure toch een tweede plaats op de balk te veroveren. Bij haar vloer en sprong werd ze resp. zesde en tiende.

Bij de senioren was het door blessures ook al kommer en kwel waardoor bepaalde oefeningen noodgedwongen moesten uitvallen. Sharon van Schaik werd desondanks met mooie punten derde op de balk en zesde op de brug. De overige toestellen gingen niet door vanwege haar blessure waardoor ze ook nog haar kans op een finaleplaats mist. Ook Felicia Jansen mag niet door naar de finale, zij was afwezig wegens griep.

Bij senior Pascale Sluijs ging het door haar blessure bij de sprong mis doordat ze haar evenwicht verloor. En dat kostte punten. Voor balk en vloer had ze 11.000 punten binnen weten te halen maar in totaal werd ze 15e. De overige deelneemsters van VEP kwamen niet verder dan een 10e en 15e plaats.