Logo VV BodegravenDe voetballers van Bodegraven togen zondag naar Rotterdam om tegen HOV/DJSCR te spelen. Bodegraven kwam na een half uur in de problemen door een actie van Erwin Emonds

De Rotterdammers negeerden onsportief een verzoek de bal uit te spelen bij een blessure van Ilias Hadi. Een geïrriteerde Emonds bracht daarna met een overtreding de Rotterdamse aanval alsnog tot stilstand. Te hardhandig volgens de scheidsrechter die de middenvelder van het veld zond. Hoewel HOV/DJSCR het meeste balbezit op eiste, knoeide de nummer vier van de ranglijst er aanvallend op los.

Ook in de tweede helft was dat niet anders. Bodegraven bleef prima overeind en loerde op de counter. De veerkracht van Bodegraven werd in de 56e minuut beloond. Frank Veelenturf soleerde door het Rotterdamse strafschopgebied en rondde zijn prima actie af met een doeltreffend diagonaal schot: 0-1. Natuurlijk verhoogde HOV/DJSCR de druk, maar de aanvalsdrift liep voortdurend stuk in de Bodegraafse verdediging waarin Rob Schouten en doelman Marco Vonk een hoofdrol speelden.

Een kwartier voor tijd deelde Ilias Hadi de definitieve knock-out uit door een benutte strafschop, nadat Frank Veelenturf tegen de grond was gewerkt: 0-2.