Logo Voetbal 5 Bodegraven kan tot nu toe niet ontevreden zijn over het debuut in het zaterdagvoetbal. Pakte Bodegraven vorige week een verdienstelijk punt bij SC Woerden…

afgelopen zaterdag werd Linschoten met 5-1 afgetroefd.

Al na dertig seconden had Linschoten een 0-1 voorsprong te pakken. Die snelle achterstand had het voorteken kunnen zijn voor een moeilijke middag voor de rood-witte brigade.

Maar Mitchell van der Tier nam Bodegraven op sleeptouw. Al snel rondde hij met 1-1 een soloactie af en even later zette hij Bodegraven ook nog voor rust op 2-1. In de tweede helft eiste Linschoten weliswaar direct veel balbezit op, maar het vizier bleef op onscherp.

Linschoten had moeite het snelle aanvalsduo Gerrit Hulters en Mitchell v.d. Tier in toom te houden. Van der Tier sloeg even later opnieuw toe: hij brak aan de linkerkant door en de 3-1 was een feit. De wedstrijd was definitief beslist nadat Van der Tier Linschoten-doelman Doornenbal op zijn weg vond en de rebound een prooi werd voor Sam Bottenberg: 4-1.

Tot slot zette Lars de Groot voor Bodegraven de kers op de taart met de 5-1. Met vier punten klom Bodegraven naar de derde plek op de ranglijst en dat was van tevoren niet verwacht.

Foto: André van Egdom
Mitchell van der Tier (voorgrond) had met drie doelpunten een groot aandeel in de 5-1 zege op Linschoten
bodegraven