Zaterdag verloor Bodegraven met 1-2 van Kamerik en miste daardoor een sprong naar de middenmoot in de 4e klasse B. Na ruim tien minuten bracht Bodegraven, uit een mooie voorzet via de voet van Gerrit Hulters de openingstreffer op het scorebord. Vrij voor doel plaatste hij de bal onder Kamerik-goalie Robert de Wit door in het doel: 1-0.

Bodegraven zakte vervolgens terug en Kamerik kreeg steeds meer maar vat op de wedstrijd. Nog voor rust hadden de bezoekers via Wolther Kassies de gelijkmaker te pakken: 1-1. In de tweede helft bleef Bodegraven lang hopen op resultaat. Het bleef loeren op de counter met het gevaarlijke aanvalskoppel Mitchel v.d. Tier en Gerrit Hulters.

Echter te slordig inspelen van de bal stond een tweede treffer in de weg. En die kans werd aanzienlijk verkleind door een tweede gele kaart voor Randy Zaal, die te laat een tackle inzette. Scheids Heemskerk kende geen pardon voor de middenvelder.

Kamerik profiteerde bijna onmiddellijk van de overtalsituatie via een intikker van Luuk van Schaik: 1-2. Bodegraven ging nog wel voor de 2-2, maar de Kamerikers hielden met enige moeite de voorsprong vast.

Foto: André van Egdom