Logo BodegravenBodegraven, dat zondag thuis voetbalde tegen Vreeswijk, begon heel goed aan de wedstrijd en had door treffers van Frank Veelenturf en Randy Zaal de gewenste start: 2-0. En ook een…

derde Bodegraafse treffer was te verwachten gezien de gecreƫerde kansen van o.a. Gerrit Hulters. Maar die kwam niet. Een benutte strafschop bracht Vreeswijk weer enigszins tot leven: 2-1.

In de tweede helft moest Bodegraven door noodgedwongen wissels van Gerrit Hulters en Ilias Hadi aanvallend in snelheid en diepgang veel inleveren. Vanaf de 80e minuut ging het bergafwaarts met Bodegraven. Een hoge voorzet verscheen voor de goal en werd uit de lucht geplukt door de goed keepende Mike Buist, die Marco Vonk verving. De spits van Vreeswijk besloot de keeper die zich in de lucht bevond omver te lopen en zo de bal in het doel te werken: 2-2. Tot ieders verbazing kreeg de treffer goedkeuring van de scheidsrechter.

In de 88e minuut stond Bodegraven met 2-2 nog naast Vreeswijk, maar vier minuten later keken de Bodegravers naar een 2-5 eindstand op het scorebord. Hoe dat nog kon gebeuren, was dan ook het gespreksonderwerp na de wedstrijd.