Logo Polsstokverspringen1 Springwonder en medailleverzamelaar bij de polsstokverspringers, Jaco de Groot, won zaterdagmiddag op de schansen van de polsstokclub Zegveld een…

‘bijna-sigaar uit eigen doos’. De Woerdenaar, die grossiert in titels, voegde er weer een toe aan de schier eindeloze reeks: De Boer Bert Bokaal. Thomas van Midden en Rian Baas hadden het nakijken, hoewel de onderlinge afstanden niet zo heel er groot waren.

Bastiaan de Bruijn uit Lopik ging bij de Senioren-A met de hoogste eer strijken voor ‘het broertje van’ Jan-Willem de Groot en Arie Jan van der Vlist.

Bij de Dames sprong Joriene Baas uit Oudewater ruim veertig centimeter verder dan de Kamerikse Nicole Uitman en Brenda Baars.

Lucas van Eijk won de gouden plak bij de Junioren. De Haastrechter kwam verder dan plaatsgenoot Daniel Cluistra en klassementsleider Richard van Bemmel. Bas van Leeuwen uit Woerden moest tevreden zijn met een vijfde stek.

Montfoorter Guus Hoogland pakte bij de Jongens de titel voorafgegaan door Reinier Overbeek en Harmen Timmerarends en bij de Meisje zwaaide Demi Groothedde uit Jaarsveld met de scepter en deed dat voor de zilveren Veronique van Midden en de bronzen Marlinda Cluistra.

Foto’s: Henk Wit