Logo Boreftse Ruiters Afgelopen weekend werd het CHIO Rotterdam verreden. Niet alleen de wereldtop in dressuur en springen verscheen aan de start, maar er was ook aandacht voor de paardensport…

in de regio.

Rijverenigingen uit Zuid-Holland gingen met elkaar de strijd aan in de CHIO Zuid-Holland cup. Tijdens de voorselectie wist landelijke rijvereniging ‘De Boreftse Ruiters’ als zevende en laatste vereniging een startplek te bemachtigen.

Het team, bestaande uit vier combinaties, was er op gebrand om nog beter te presteren dan tijdens de voorrondes en dat lukte! De eerste combinatie van het team zette de toon en nam met een score van ruim 67% direct de leiding over in het klassement. Daarna volgden twee Boreftse damescombinaties die beiden een betere prestatie wisten te leveren dan tijdens de voorrondes.

Tot slot maakte Geert Hofland met Adèle het teamresultaat compleet met nogmaals een score van ruim 67%. In het eindklassement wist het team twee verenigingen voorbij te gaan en een vijfde plek te pakken. Vorig jaar eindigde de Bodegraafse vereniging op een zesde plek.

Foto: Gerda van Egdom
Geert Hofland met Adele haalde in Rotterdam een score van ruim 67%
ruiters