Logo Geboortetas In Oudewater ontvingen de ouders van de pas geboren Ranée Daisi van Asch van de gemeente en de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) een brandweergeboortetas.

De tas bevat handige tips en een heuse brandmelder om de brandveiligheid in huis te vergroten, zo benadrukten locoburgemeester Duindam en VRU-preventist André Overeem het belang.

Ieder jaar brandmerkt de VRU oktober tot brandpreventiemaand. Dan krijgen de ouders van kinderen die in die maand het levenslicht zien, een geboortetas cadeau.

Burgemeester Molkenboer en VRU medewerker Dros hebben in Woerden de brandweergeboortetas uitgereikt aan de fam. Westeneng ter gelegenheid van de geboorte van hun dochtertje.

Je denkt er zo gauw niet aan, maar hoe veilig is het om de deuren binnenshuis open te laten staan? Je hoort elk geluidje van je kind in de andere kamer. Dat is handig maar het goed je te realiseren dat vuur zich sneller door het huis verspreidt wanneer de deuren open staan. Deze en tal van andere tips kreeg de familie Westeneng.