Logo Brediushoeve De Brediusboerderij in Woerden is officieel overgedragen aan de Stichting Hofstede Batestein. Gemeente Woerden en de stichting hebben woensdag de…

opstalovereenkomst ondertekend voor de overdracht. Ook hebben beide partijen een leningsovereenkomst ondertekend en staat de gemeente garant voor een lening. Op deze manier heeft de stichting voldoende zekerheid om te kunnen starten met de restauratie van de monumentale hofstede. De boerderij werd in 2008 grotendeels door brand verwoest. Om dit rijksmonument van de ondergang te redden, heeft de gemeente het pand in 2015 gekocht. Stichtingsvoorzitter Gerard Lieverse vindt dat met de restauratie en de komst van een leuk restaurant een stevige basis is gelegd voor het behoud van het monument op de lange termijn. Wethouder Arthur Bolderwijk noemt de overeenkomst een belangrijke mijlpaal, waarmee de restauratie van de markante boerderij steeds dichterbij komt.

Impressie: Arco Architecten
33 impressie

33 bredius
Foto: Gemeente Woerden

V.l.n.r.. Henk Woertman, Bernt Feis, Gerard Lieverse, John Antonissen, Johan Strik (bestuursleden Stichting Hofstede Batestein) en wethouder Arthur Bolderdijk (gemeente Woerden)