Logo vv MontfoortAfgelopen zaterdag voetbalde Montfoort thuis de laatste wedstrijd in het kader van de voorronde districtsbeker West 1. Na een 3-1 verlies tegen en bij Sportlust’46 en een 1-2…

overwinning op de oude ploeg van Dijksterhuis, SCH’44, was op papier een gelijkspel tegen SC Woerden voldoende voor plaatsing van de volgende ronde.

De thuisclub probeerde het initiatief direct naar zich toe te trekken maar SC Woerden, dat niets aan een gelijkspel had, liet zich ook niet helemaal onbetuigd. Na rust bleef Yorno Vork in de kleedkamer achter en keerde Joost van Apeldoorn na een blessure terug in het elftal.

De tweede helft kabbelde voort en er werden slechts enkele mogelijkheidjes gecreëerd. In de 60e minuut kreeg SC Woerden nog de beste kans toen, uit een corner, een kopbal rakelings naast het doel van Marc Veenendaal plofte. In de slotfase kwam de thuisploeg nauwelijks meer in gevaar en was het gelijkspel na 90 minuten een feit, waardoor Montfoort samen met Sportlust’46 doorgaat naar de volgende ronde.