Afgelopen weekend organiseerde de Woerdens gymnastiekvereniging Mobilee in samenwerking met het KNGU district Zuid-Holland de eerste plaatsingswedstrijd voor het NK in sporthal Snellerpoort in Woerden.

Op zaterdag werd er voor Mobilee gestart door de senior-turnsters Gemma van Leeuwen, Li Yuan Wolf en Tes Snijder. Voor eerste-jaars-senior Tes was het de terugkomst in de wedstrijdsport, daarom turnde zij alleen vloer en sprong en liet zien goed op weg te zijn. Door Li Yuan en Gemma werd een volledige meerkamp geturnd, maar helaas met wel nog wat foutjes. De dames kwamen tot een negende en elfde plaats.

Zondag werd er geturnd door Fay van Zuijlen, Floor van Mourik, Anne Snijder, Rosanne Eertman en Lisa Nouwens. Rosanne turnde een strakke en zeer constante wedstrijd, wat resulteerde in een derde plaats op het erepodium. Vooral op brug turnde ze sterk en kreeg zij van de jury de hoogste waardering, 11 punten.

Bij de andere Mobilee-senioren helaas nog wat foutjes, maar ook hoogtepunten door de vele nieuwe elementen die geturnd werden. Floor kwam zelfs met 12.767 punten op vloer tot een mooie tweede plaats.

Foto: Mobilee – Bronzen plak voor Rosanne Eertman