Logo Wielrennen herenBij het WK Masters van de wielerbond UCI voor 65+ in het Franse Albi was Kameriker Gijs Nederlof een van de 100 deelnemers. Het begon zo mooi en het zag er naar uit dat Nederlof…

in de prijzen zou vallen, maar hij had helaas de pech dat de ketting van zijn fiets eraf liep. Desondanks werd hij derde in de eindsprint. De 65-jarige Nederlof was vroeger één van de beste amateurwielrenners van Nederland. Hij won in 1985 de Ronde van Woerden op het Tournoysveld. Vorig jaar werd Nederlof wereldkampioen 60+ bij de ICF.

Woerdenaar Barend Verhagen deed mee aan de Wielerdag voor Masters 50+ in Gouda en won eveneens brons. Bij WTC Woerden is Barend Verhagen al jarenlang een gewaardeerde kracht. Vele trainingen heeft de Woerdenaar ondertussen verzorgd. Vooral op de tijdrit levert hij grootse prestaties. Zo is hij in vroegere tijden de trainer geweest van Ellen van Dijk. Tegenwoordig behoort Van Dijk tot de wereldtop van het dameswielrennen en vooral op de tijdrit is ze veelvuldig wereldkampioen geworden.