Logo Bureau BousaBureau Bousa is een pilot gestart met een Ouder, Kind, Educatie klas, oftewel een OKÉ-klas in de Goede Herderschool in Bodegraven. Bureau Bousa is een organisatie die in…

Bodegraven-Reeuwijk projecten organiseert voor kinderen, ouders en grootouders in kwetsbare gezinnen om hen betere kansen en meer perspectief te bieden. Vooral gezinnen waar de opvoeders migrant, vluchteling, laag opgeleid en/of laaggeletterd zijn kunnen moeilijk bereikt worden door reguliere organisaties. De stichting helpt ze om hun kinderen optimaal te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Dankzij de hulp van ongeveer 60 vrijwilligers en een bijdrage van de gemeente kan coördinator Mireille op donderdag een klas met leerlingen en vrijwillige begeleiders coördineren. De nieuwe klas is een pilot die duurt tot aan de zomervakantie.

De OKÉ-klas kan nog vrijwillige begeleiders gebruiken. Ook bedrijven die de ondersteuning van een kind willen sponsoren zijn van harte welkom om de mogelijkheden te bespreken. Via www.bousa.nl kunnen belangstellenden een e-mail sturen.