Logo Burendag Afgelopen zaterdag kon je in veel straten in Linschoten makkelijk ‘een kanon afschieten en niemand raken’. Heel het dorp was uitgelopen naar het plein bij het cultuurhuis…

De Brede Vaart, want daar werd door en voor de Linschotenaren een zonovergoten Burendag in Franse sferen georganiseerd.

Er werden optredens verzorgd door o.a. de Linschotense muziekvereniging Linfano, dansschool Attitude 54 uit Woerden, gymvereniging TOOS uit Linschoten en het Shantykoor De IJsselzangers uit Montfoort.

De dorst en lekkere trek konden worden gelaafd bij allerhande gezellige kraampjes, waar van alles te koop was. Kinderen vermaakten zich o.a. op “Montmartre” waar ze konden schilderen en kleuren of een ritje maken in het boemeltje dat de hele dag rondreed. 

De oudere dorpsbewoners konden hun hart ophalen bij de geheel in stijl verklede Vereniging Oud Linschoten om de film van afgelopen Monumentendag te bekijken en bij de Stichting Welzijn Ouderen Montfoort kon men een duofiets en een rolstoelfiets bewonderen en/of zelfs een ritje maken. Met zulke fietsen kunnen ouderen en mensen die slecht ter been zijn of om een andere manier niet kunnen fietsen met een vrijwilliger op pad. Al met al was de conclusie aan het einde van de dag: geslaagd!

Foto’s: Saskia van den Brink