Burgemeester Danny de Vries van Oudewater schrijft een brief aan alle inwoners, waarin hij de mensen een hart onder de riem steekt. De Vries is dankbaar voor alle burgerinitiatieven om in coronatijd naar elkaar om te kijken.

Volgens de burgemeester is het tijd om de mensen die iets extra’s voor een ander doen in het zonnetje te zetten. Hij roept mensen op om te delen welke inwoner van de gemeente Oudewater een ‘redder in nood’ is in coronatijd en waarom.

Mensen kunnen hun verhaal delen via een e-mail of door een brief te sturen naar het stadhuis. Dan zal de burgemeester deze mensen in het zonnetje zetten.  

Beste inwoners van de gemeente Oudewater,

De coronacrisis duurt voort. De maatregelen worden zelfs zwaarder. Eerst de strenge lockdown en daarbovenop nog maar 1 bezoeker per dag ontvangen en de invoering van de avondklok. De duur van de crisis en de zware maatregelen die hierdoor nodig zijn, maken de coronatijd zwaar voor iedereen. Net als u, ben ook ik de maatregelen meer dan zat. Toch moeten we blijven volhouden en ons aan de regels blijven houden.

Ondanks alles blijf ik optimistisch. Niet alleen omdat er nu gestart is met vaccineren, maar ook omdat ik zie en merk dat Oudewaternaren, in alle kernen van onze gemeente, zich blijven inzetten om elkaar door deze crisis heen te helpen. Mensen bestellen maaltijden bij de horeca en kopen online bij lokale winkeliers. Ouderen krijgen bloemen of een kaartje. Soms van iemand die ze helemaal niet kennen. En buren staan voor elkaar klaar. Wij kijken naar elkaar om en dat doet mij meer dan goed!

Graag wil ik iedereen bedanken die in deze tijd iets extra’s voor een ander doet. Het is tijd om deze ‘redders in nood’ in onze gemeente nu extra in het zonnetje te zetten. Ik wil dan ook graag van u horen wie wij volgens u moeten bedanken. Daarom roep ik u op om bij ons aan te geven welke Oudewaternaar uw ‘redder in nood’ is in coronatijd en waarom. Stuur uw verhaal naar burgemeester@oudewater.nl of lever uw brief in bij het stadhuis t.a.v. de burgemeester. Dan gaan wij uw ‘redders in nood’ in het zonnetje zetten!

Tot slot: kijk naar elkaar om, hou vol en blijf vooral gezond.

Uw burgemeester,
Danny de Vries

Foto: PR