Logo Badminton 2 Vanaf de eerste wedstrijd was duidelijk dat de Woerdense badmintonvereniging Unicum de te kloppen ploeg in de hoofdklasse zou zijn. En dat was ook zo.

Met kop en schouders staken de badmintonners boven alle tegenstanders uit. Van de veertien wedstrijden werden er dertien gewonnen en slechts één gelijkgespeeld. In een geweldige finale moest er in de Snellerpoort gestreden worden tegen de nummer twee op de ranglijst, Conquesto uit Zoetermeer.

Het werd een titanenstrijd. Bij Unicum kon Milan de Graaf niet spelen en werd vervangen door Hans Harbrecht, een betrouwbare en ervaren speler, die zijn single won.

Wilco van Dijk was niet in topvorm, waardoor hij er in zijn single onderdoor ging en ook het herendubbel ging verloren. Nicole den Daas wist alle drie haar partijen soeverein te winnen maar Jessica van Dijk liep tegen één van haar weinige verliespartijen op in de single. Dat was zuur voor haar, want ze is dichtbij de winst geweest: 20-22 in de derde set.

Na de singles en de dubbels stond het 3-3. De beide mixen werden echter recht toe recht aan gewonnen daardoor prijkte de einduitslag 5-3 op het scorebord.

Foto: PR

tmp 23323 unicum1 1452728795