Logo bzpc Al een paar jaar probeert het herenteam van waterpolovereniging BZ&PC-terug te keren in de eerste Klasse. Steeds lukte dat net niet. Dit seizoen lijkt anders te verlopen.

De Bodegravers versloegen een paar weken geleden hun grootste concurrent JAWS Amsterdam. En daarmee staat BZ&PC op koppositie.

Afgelopen zaterdag was DZT ’62 de volgende horde. De ploeg uit Deurne is niet zo maar onder de knie te krijgen. Toch wist BZ&PC in de eerste twee perioden gemakkelijk van de Deurnenaren weg te lopen. Met een 6-1 voorsprong werd de basis gelegd voor weer een overwinning.

Daarna liep er zand in de doelpuntenmachine van de Bodegravers, maar DZT profiteerde niet. Na de derde periode waren de gasten met een 9-4 tussenstand geen steek dichterbij gekomen. Uiteindelijk trok BZ&PC de wedstrijd eenvoudig met 10-6 naar zich toe.

Coach Herman van Tongerloo was wel tevreden over zijn ploeg: ‘We lagen prima te verdedigen en waren aanvallend sterk. Uiteraard konden we sommige situaties nog slimmer uitspelen, maar over het algemeen hebben we het prima gedaan.’

Foto: André van Egdom
Bjinse Bouma (11) van BZ&PC belet z’n tegenstander te schieten
bzpc