Logo Waterpolo In de topper tegen ZV Haerlem namen de Bodegravers na anderhalf kwart een 5-0 voorsprong. Voor de Haarlemmers was doelman Robin Nieuwhof op dat…

moment een onneembare hindernis. Maar toen begon er zand te lopen in de ‘motor’ van BZ&PC. Minuut na minuut kroop ZV Haerlem dichterbij. De uitsluiting van Luke Rijnbeek, die daarover kookte van woede, was wellicht al een teken aan de wand voor het vervolg van de wedstrijd.

Na de 6-5 van Rory van Amsterdam gingen de Haarlemmers erop en erover: 6-8. Onbegrijpelijk eigenlijk hoe BZ&PC was weggezakt. Met nog anderhalve minuut in het laatste kwart op de klok gaf Rory van Amsterdam BZ&PC met de 7-8 nog hoop op de gelijkmaker. Robin Nieuwhof hield BZ&PC met een tweetal puike reddingen in balbezit, maar het was allemaal niet aan zijn ploeggenoten besteed.

Door de nederlaag is BZ&PC weer beland in de wachtkamer van de 2e Klasse A. Het lijkt weer een beetje op het competitieverloop van vorig seizoen, toen BZ&PC in de schaduw speelde van VZV, de uiteindelijke kampioen. Uiteraard is er nog tijd om dat te voorkomen.

Foto: André van Egdom
Pascal Lina legt aan voor de 1-0 tegen ZV Haerlem
poloheren