Logo bzpc Na het verlies tegen ZV Haerlem vorige week, waardoor promotie er niet meer inzit, richtte het BZ&PC-herenteam zich weer op tegen LZ1886. De Leidenaren werden…

naar een kansloze nederlaag gespeeld: 21-7. LZ1886 kwam door een goed verdedigend BZ&PC geen moment in het spel. Door onder andere twee strafworpen bleef LZ nog enigszins in het spoor, maar de Bodegraafse aanval toonde een groot contrast met de vorige wedstrijd en had na twee speelperioden al een 11-4 voorsprong te pakken. In de derde en vierde periode liep BZ&PC verder uit naar een 21-7 eindzege. Rob Peek trof vijf keer voor BZ&PC het net.

Voor coach Herman van Tongerloo het moment om twee debutanten in actie te laten komen. Bart Sterk en Remco Klinkenberg (beiden 15 jaar) konden dit seizoen al enkele keren spelen in het tweede team. De jeugdspelers spelen momenteel nog in de B-Jeugd, maar trainden het afgelopen seizoen al volwaardig mee. Dat Bart Sterk nog een doelpunt meepikte, was een mooie binnenkomer bij zijn debuut in de hoofdmacht.

Foto: Erwin Korevaar
De debutanten Bart Sterk en Remco Klinkenberg
bzpc